About

Mirjam Molenaar heeft altijd al geweten dat zij van schilderen haar beroep zou maken.

Van 1974 tot 1980 bezocht zij de dagopleiding van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Met veel enthousiasme volgde zij lessen op de afdelingen Mode, Grafiek en Monumentaal.De laatste drie jaar van haar studie op de Rietveld, werkte zij op de afdeling Vrije Grafiek en Schilderen.

Van 1980 tot 1985 schilderde Mirjam vooral in Zwitserland. In 1982 en 1983 gaf zij les op de privé-school van Franziska Hermann in Basel. Ook volgde zij lessen bij Hervé Grossniklaus in Steffisburg BE, over wiens atelier zij vrijelijk mocht beschikken. In Bern exposeerde zij o.a. samen met bekende “circus-schilders” als Fischbacher en Rolf Knie Jr. In 1984 schilderde Mirjam het (3 bij 12 meter grote) decor de “Bluemlisalpgruppe”. Het decor wordt nog steeds gebruikt tijdens gastenavonden en andere evenementen in Kandersteg.

Na de geboorte van haar tweeling (1987) reist Mirjam zo veel mogelijk heen en weer tussen Amsterdam en Zwitserland, waar zij diverse tentoonstellingen van haar werk heeft.

In 2014 won Mirjam de ontwerpwedstrijd van “Gilde Etablierter Schweizer Gastronomen”. Haar wijnetiketten sieren drie verschillende wijnen, verkrijgbaar in ca. 275, bij het ‘Gilde’ aangesloten, restaurants in Zwitserland.

Van de Gemeente Kandersteg ontving Mirjam de opdracht voor het Project “Verschoenerung der Kehrrichthaeusschen”. Sinds mei 2015 zijn er 12 schilderijen aangebracht op de vuilnishuisjes en zijn de schilderijen door het hele dorp te bezichtigen.

“Het afwisselen van een pulserend hectisch leven in Amsterdam, met het rustige traditionele leven in het decor van een ruwe bergwereld, is adembenemend verademend… Of is het verademend adembenemend?”, verzucht Mirjam.